Foutmelding

Notice: Undefined variable: _SESSION in include() (regel 79 van /var/www/html/gwi/sites/all/themes/gwi/templates/node--event.tpl.php).
17 | 06 | 2016

Nieuwe website van grootschalige wetenschappelijke infrastructuur

Op 24 juni presenteert de Permanente Commissie voor Grootschalige Wetenschappelijke Infrastructuur bij NWO de website onderzoeksfaciliteiten.nl. In deze online database kunnen onderzoekers, beleidsmakers en andere geĂ¯nteresseerden onderzoeksfaciliteiten vinden en mogelijkheden tot samenwerking verkennen.

In het najaar van 2015 riep de Permanente Commissie besturen en directies van publieke kennisinstellingen op hun operationele faciliteiten en investeringsplannen voor de komende 5 jaar inzichtelijk te maken. De faciliteiten die aan de gestelde voorwaarden voldeden zijn nu opgenomen op een doorzoekbare website. Alle vormen van grootschalige onderzoeksfaciliteiten uit de volle breedte van de Nederlandse wetenschap komen aan bod; van wetenschappelijke meetapparatuur tot databases en ICT-infrastructuren.

De komende maanden gaat de commissie, onder voorzitterschap van oud-rector van de TU-Eindhoven Hans van Duijn, voor NWO de Nationale roadmap grootschalige wetenschappelijk infrastructuur samenstellen en bepalen welke voorwaarden hieraan verbonden worden. Hiervoor heeft de commissie, naast de reeds operationele faciliteiten, ook investeringsplannen voor nieuwe en bestaande faciliteiten opgevraagd bij de betrokken kennisinstellingen.