Foutmelding

Notice: Undefined variable: _SESSION in include() (regel 79 van /var/www/html/gwi/sites/all/themes/gwi/templates/node--event.tpl.php).
31 | 10 | 2019

Voorbereiding Nationale Roadmap Grootschalige Wetenschappelijke Infrastructuur

In 2020 gaat NWO een nieuwe Roadmap voor Grootschalige Wetenschappelijke Infrastructuur vaststellen.

Ter voorbereiding daarop wordt het wetenschappelijke veld gevraagd de Landschapsinventarisatie die gemaakt is in 2016 te actualiseren. Vertegenwoordigers van grootschalige infrastructuren kunnen zich tot 16 december 2019 aanmelden voor opname in de Landschapsinventarisatie.

Het wetenschapsbrede programma Nationale Roadmap Grootschalige Wetenschappelijke Infrastructuur maakt de bouw of vernieuwing mogelijk van onderzoeksfaciliteiten met een internationale uitstraling, zoals belangrijke wetenschappelijke apparatuur of op kennis gebaseerde hulpbronnen. In 2018 ontvingen tien onderzoeksfaciliteiten die een aanvraag hadden mogen indienen voor het Roadmapfonds een totaalbedrag van 138 miljoen euro.

De Permanente Commissie voor Grootschalige Wetenschappelijke infrastructuur heeft in 2016 een inventarisatie gedaan onder de naam Landschapsanalyse: welke grootschalige wetenschappelijke infrastructuur is er beschikbaar voor Nederlandse onderzoekers (in binnen- en buitenland) en welke behoefte is er aan nieuwe infrastructuur? Deze Landschapsanalyse gaat NWO nu actualiseren. De geactualiseerde Landschapsanalyse zal een belangrijk vertrekpunt zijn voor de nieuwe Nationale Roadmap Grootschalige Wetenschappelijke Infrastructuur. Opname in de geactualiseerde Landschapsanalyse geeft enerzijds geen garantie voor opname op de nieuwe Roadmap. Maar anderzijds komen alleen infrastructuren opgenomen in de nieuwe Landschapsanalyse in aanmerking voor opname op de nieuwe Roadmap 2020-2024. Daarom vraagt NWO alle grootschalige infrastructuren die voldoen aan de definitie van 'grootschalige wetenschappelijke infrastructuur' om, via het eigen bestuur of de directie, informatie aan te leveren.

Het gaat om:

  • Bestaande grootschalige wetenschappelijke infrastructuur die al is opgenomen in de Landschapsinventarisatie 2016 of de Nationale Roadmap grootschalige wetenschappelijke infrastructuur 2016.
  • Bestaande grootschalige wetenschappelijke infrastructuur die niet is opgenomen in de Landschapsinventarisatie 2016.
  • Nieuwe initiatieven gericht op de ontwikkeling van grootschalige wetenschappelijke infrastructuur.

    De in te vullen vragenlijst kunt u tot 16 december 2019 mailen aan PC-GWI@nwo.nl.

    Bron: NWO